Plebi.hu

Dunaharaszti és Taksony római katolikus plébániái

Házaspárok közössége 2

Szülői feladatokra felkészítő tréning - E.N.D. 2.

„Ajaj! Van itt még valaki!”

Mit kezdjünk szeretetünk kézzel fogható, (és füllel hallható) gyümölcsével? Hogyan változik a fontossági sorrend, hétköznapjaink beosztása, ünnepeink megélése a gyerek(ek) érkezésével? Felszínessé válik, vagy mélyül a házaspárok kapcsolata a gyerek születésével?

Ezekre a kérdésekre is keressük a választ közösségi alkalmainkon, baráti összejöveteleinken.

Változó helyszín és évente változó közösségvezető


2010. végén megalakult a második END-közösség városunkban


A létrehozó lelkesedés Fülöp Győzőtől és Fülöpné Tóth Ritától származik, akik az első END-közösségnek is oszlopos tagjai. Többen korábbi KÖZI-tagok és régi ismerősök vagyunk, sőt még egy testvérpárunk is van, ezért fesztelen és baráti légkörben telnek az összejövetelek!

Rendszerint a hónapok végére esik az összejövetel, mindig egy másik párnál, akik házigazdaként vendégül látnak minket. A házigazda mellett másoknak is van ám feladatuk: az egyik pár imával készül, egy másik pár egy érdekes témával, míg egy harmadik játékkal.

A találkozó elején megosztjuk egymással a hónap folyamán velünk történt eseményeket (és ezzel jó sok időt eltöltünk), a végén pedig imádkozunk egymásért, a napi küzdelmeinkért és a hitbeli erősségért; és persze mindig van miért hálát is adnunk Istennek.

Hogy mi történik a záróima előtt? Testünket finom étkekkel tápláljuk, lelkünket pedig egymás gondolataival gazdagítjuk a napi témán elmélkedve. Ekkor vesszük csak észre, hogy mennyi erő van egy hívő közösségben, és mennyire fontos az összefogás, az egymásrafigyelés. Úgy gondolom, velünk együtt minden pár kicsattanóan feltöltődik, hiszen ahol Jézus nevében többen összegyűlnek, ott a Szentlélek valóban jelen van. Rengeteget tanulunk egymástól Párkapcsolat tantárgyból: vannak akiktől már a pici babák dajkálását, vannak akiktől a várandósság megélését és vannak akiktől az ifjú házasok egymásrahangolódását.

Külön áldás, hogy hóközben többen is találkozunk a szentmiséken és/vagy az énakkarban szolgálva vagy a piaci bevásárlás során.

Feltöltődést nyújtó közös lelkigyakorlaton vettünk részt a dunaharaszti első END-közösséggel 2011. októberben, és többen együtt ünnepeltük az újévet is. Minden hónapban nagyon várjuk a következő találkozást, és nemkülönben a közösséghez tartozó gyermekek is!

Farkas-Ady Rita és Farkas Benedek


Nagy csoportképhez kattints a képre

Utoljára frissítve: csütörtök, 24 január 2013 15:51