Plebi.hu

Dunaharaszti és Taksony római katolikus plébániái

Mustármag közösség

"...mert Isten szeretete kiáradt szívünkbe a nekünk adott Szentlélek által." (Róm.5,5)

A 2010-es évben lezajlott Fülöp kurzus és az azt követő Szentlélek szeminárium után is vágytunk arra,hogy ezeket a találkozásokat a "Lélekkel" és egymással is tovább folytassuk.

Először is egy kis csoportban találkoztunk rendszeresen, majd 2011. ápr. 02-án a Korneliusz Kurzuson az Apcsel.2 alapján úgy döntöttünk,hogy megalapítjuk közösségünket:

  • hogy mindig Jézussal legyünk, Ő legyen a mi vezetőnk,
  • hogy együtt imádkozzunk
  • hogy közösen igét (Bibliát) olvassunk,tanulmányozzunk,
  • hogy megosszuk testvéreinkkel;szeretetünket,örömeinket,bánatunkat,gondolatainkat,gazdagítva egymást,
  • és hogy lehetőség szerint közösen vegyünk részt a kenyértörésben,a szentmiséken.


Ezek azok a számunkra nagyon fontos tartóoszlopok, melyek közösségünket -Jézus tanítása- alapján stabilizálni,erősíteni fogják. Az összetartó erő pedig Isten szeretete a Szentlélek által... (mint a Róm.5,5-ben olvasható)


Közösségünk beilleszkedett az egyház közösségeinek életébe, és feladatainkat vállalva építeni, segíteni akarjuk Egyházközösségünket talentumainkkal, melyeket szolgálatra kaptunk. Evangelizálni szeretnénk, közvetíteni az örömhírt, a szerető és irgalmas Mennyei Atyánkról.


Választott nevünk: - MUSTÁRMAG- Mt.13,31-32. utal a feladatra,hogy növekvő hittel,reménnyel és szeretettel álljunk szolgálatra készen,segítve mindenkinek a Mennyei Országba való bejutását!


Alkalmainkat kéthetenként szombaton tartjuk és nyitottak vagyunk más testvérek felé, ha csatlakozni szeretnének közösségünkhöz.

Közösségünkről további információ kapható Mészáros Ernőné, Erika testvérünktől.
telefon: 30-343-1496
e-mail: meszaroserika1963@gmail.com

Utoljára frissítve: szombat, 15 augusztus 2020 07:28